DG392 | DAME

DALE GULL

Vintage favoritter & fin retro magi


Nå lanserer vi en ny og litt tykkere variant av superpopulære Alpakka Forte; Alpakka Forte CLASSIC med strikkefasthet 22 masker på 10 cm. Begge i fineste alpakka forsterket med 20 prosent nylon, og som er perfekt til både koftestrikk, fletter og strukturer. Alpakka Forte CLASSIC har samme strikkefasthet som Natural Lanolin Wool, Pure Eco Wool, Lerke og Falk og oppskriftene kan brukes om hverandre. Dermed har du et stort arkiv å plukke inspirasjon og oppskrifter fra.

Det er god strikkeskikk å oppgi inspirasjonskildene, og vi har børstet støvet av gamle Dale-ikoner med navn som Stølsjakke og Mosaikkgenser – og noen anonyme typer som bare fikk et nummer i rekka.

Vi er overbevist om at de gamle, ikoniske mønstrene kler nye, mykere garntyper i fineste alpakka og alpakka-blends. Nå kommer Alpakka Forte CLASSIC – en litt tykkere utgave av favoritten Alpakka Forte. Alpakka Forte CLASSIC har strikkefasthet 22/10, og plaggene blir både mykere og lettere enn i tradisjonelle koftegarn. På grunn av forsterkningen har du dessuten et supert alternativ til plagg som må tåle litt tøffere bruk og slitasje – som til barnehagebarn og skoleunger. Du vil få glede av plaggene du strikker i Alpakka Forte og Alpakka Forte CLASSIC lenge. Det er verd å tenke på når du skal legge utallige strikketimer i et praktplagg. Husk at du kan velge Alpakka Forte CLASSIC til alle oppskrifter i Lanolin Wool, Pure Eco Wool, Falk og Lerke.

Klassisk Norsk Retro i Alpakka Forte CLASSIC & Alpakka Forte

Retro er mye mer enn gamle kofter og tradisjonelle strikkemønstre. Det er også en lengt tilbake til noe opprinnelig og ekte. I en verden av litt for mye todimensjonal skjermaktivitet, der det meste forsvinner i et virtuelt univers, føles det meningsfullt å lage noe med egne hender. Vi nyter prosessen, elsker resultatet og stoltheten av å få til. Vi er igjen et strikkende folk! Stadig flere tar opp gamle ferdigheter, og nye strikkere kommer til. DIY og strikking er kult, trendy og litt hipster-ish. Strikking er kultur og tradisjon med mening. Det liker vi, og håper at du får en skikkelig travel og kreativ høst med nye, flotte retro-prosjekter på pinnene!