DSA53 | DAME & HERRE

DIY ALPAKKA

SOFT & CHUNKY


TIPS! Alpakkagarn nupper erfaringsmessig mye mindre enn både ull og kasjmir. Skulle plagget nuppe på utsatte steder, fjernes nuppene forsiktig i maskeretningen, dvs. vertikalt. Stram plagget og napp vekk nuppene med fingrene i lette, korte bevegelser. Unngå å bruke rulle, syntetisk klesbørste eller elektrisk nuppefjerner som sliter på plagget og bare øker nuppingen.

Gå til oppskrifter

Det vil si. Nå er gleden dobbel. For vi frister med både ny og lekker mykstrikk til ham og henne – og de nyeste, superlekre og trendy garntypene du bare må ha. Akkurat nå ønsker vi oss deilig strikk i luftige og lune plagg i de fineste chunky flettene, trendy tradisjonsmønster i spenstige farger og enkle og kjappstrikka plagg med kule striper.

Først må du bli kjent med FAT FAERYTALE – en tykk og chunky versjon av klassikeren Faerytale som var det aller første garnet i BØRSTET ALPAKKA på markedet. Fat Faerytale er selvfølgelig i 100 prosent alpakka, eventyrlig lett, bløtt og silkemykt som en pusunge mot huden.

Og nå må du møte BIG STERK – et chunky, luftig og rundspunnet garn i nær slekt med storfavorittene Sterk og Mini Sterk. Her får du et tykkere garn med nøyaktig samme fiberkomposisjon og bruksegenskaper som de øvrige familiemedlemmene.

Fargene i Fat Faerytale og Big Sterk er speilet mot hverandre slik at du kan leke deg med flere garn og strukturer i samme plagg. Eller du kan strikke flere plagg og tilbehør ton-i-ton i ulike garntyper. På grunn av den lette og luftige tråden, blir plagg i dobbelt garn ekstra flott. Det er verd å teste dobbel Fat Faerytale – eller Fat Faerytale i mønsterstrikk med Big Sterk – eller strikke med en tråd av hver.

Vi har eksperimentert, testet og lekt oss med pinner og garn, og nå er kanskje du klar til å teste nyhetene Fat Faerytale og Big Sterk. Vi gleder vi oss til fortsettelsen, og ønsker alle dere fine DSA-følgere en fortsatt nydelig alpakka-sesong.

Margaretha Finseth
Design & Brand Manager
HOUSE OF YARN