DG382 | DAME

DALE GULL

Q-SYMRE


Finner du ikke garnet og fargene i din nærbutikk?
Nå kan du bestille alle garntypene direkte i vår nettbutikk: www.houseofyarn.no

Gå til oppskrifter

Strikking er kultur og tradisjon med mening, og strikkefolket elsker kofter. Gleden av å skape med pinner og garn gir oss stadig nye mønster- og fargekombinasjoner og plagg som passer vår egen tid. Dessuten har vi et ansvar for å ta vare på og dele tradisjonsmønstrene, og det gjør vi når vi redesigner de gamle oppskriftene og skaper plagg vi har lyst til å bruke nå. På den måten puster vi liv i tradisjonelle håndverk, og det ønsker vi å dele med deg.

Denne gangen stoppet vi opp ved DALE 2359 – navnløs, men de kjente bordene pryder en superflott genser strikket i Dale-klassikeren Heilo. Med litt detektivarbeid klarte vi å datere oppskriften til 1982. Det er ikke alltid like enkelt siden ingenting ble datert den gangen, men nå når vi etterhvert har arkivet på plass, er det mulig å telle seg bakover og datere design og utgivelsene.

Uansett – vi så straks at DALE 2359 hadde et vinnerpotensiale på koftefronten og startet prosessen med redesign. Det har blitt en deilig og myk genser og jakke med mønsterbordene i rundfelling. Og du kan strikke vidunderet i ALPAKKA FORTE i fine meleringer eller ensfarget DALE ALPAKKA – alt etter hva du liker best.

Vi liker originalen i to farger i positiv/negativ fargesetting, og har beholdt det uttrykket. Det gjør det enkelt for deg som vil bytte farger. I tillegg er det uendelige muligheter for deg som vil eksperimentere med både tre og flere farger – og kanskje gjenta bordene på større deler av plagget.

Q-SYMRE kommer her i rundfelling og damestørrelser, men om litt blir det herregenser og tilbehør – så følg med! Nå håper vi at du ble litt garngira og skikkelig inspirert, og satser på en travel og superkreativ vår med nye, flotte strikkeprosjekter på pinnene! Så – hva er oddsen for at Q-SYMRE kommer på strikkelista di – se det lurer vi på! Kanskje deler du bilder!? Det ♥ vi!

Margaretha Finseth
Design & Brand Manager
HOUSE OF YARN