ORANSJE SKJERF | 2019

- Når garn gjør en forskjell


Et varmere samfunn

KLAR FERDIG STRIKK-OFF!

Å strikke det oransje skjerfet er håndstrikket omsorg og varme, og når du strikker skjerfet bidrar du til en varmere by å bo i. Det oransje skjerfet er til deg som fryser, til deg som vil vise solidaritet med folk som fryser og som opplever utenforskap, og til deg som vil vise at du ønsker et varmt og inkluderende samfunn.

I 2017 ble det nye #ORANSJESKJERF-garnet lansert, og det ble en supersuksess. Nå kunne garnfolket strikke oransje skjerf, vel vitende om at penger fra garnsalget bidro til Kirkens Bymisjons viktige arbeid. Fram til da produserte House of Yarn tonnevis av det spesialfargede Freestyle-garnet, men ofte gikk butikkene tomme og folk strikket av alle andre typer oransje garn. Engasjementet og strikkelysten var helt fantastisk, men uten at Kirkens Bymisjon fikk hjelp til å hjelpe de som trenger det. Derfor oppfordrer vi deg til å strikke i oransjeskjerf-garnet!

Det året kom utrolige 15.000 hjemmestrikkede oransje skjerf inn til Kirkens Bymisjon, og ble, tradisjonen tro, hengt opp og delt. Men det uoffisielle antallet skjerf er nok mye større, for i tillegg til det opprinnelige skjerfet med fire garnnøster i rillestrikk, kommer alle skjerfene garnfolket strikket til seg selv.

Det oransje skjerfet hadde nå blitt et symbol på ønsket om et varmere og mer inkluderende samfunn. 

Det neste store var TV-aksjonen 2018 under mottoet;
Mindre alene sammen. Det førte til en enorm oppslutning om strikkedugnaden med flere kommunekomiteer og frivillighetssentraler på laget. Skjerfene ble delt ut med en oppfordring til folk om å bli bøssebærer.

Rundt om i landet arrangerte alt fra biblioteker til garn-butikker oransje skjerf-dugnad og -strikkekafeer. Designere donerte enda flere strikkeoppskrifter. Influensers spredte budskapet i sosiale medier. Et så ektefølt engasjement på så mange fronter, bidro til å inspirere og motivere enda flere til å bli med på dugnaden. 

1. september er STRIKK-OFF for årets  strikkedugnad. Sammen skal vi klare 20.000 oransje skjerf!

TAKK FOR AT DU HJELPER OSS Å HJELPE!

Gå til oppskrifter

Finner du ikke garnet og fargene i din nærbutikk?
Nå kan du bestille #ORANSJESKJERF-GARN direkte i vår nettbutikk: www.hoy.no

GET SOCIAL!
Følg Dale Garn på Facebook, og del bilder av det du har på strikkepinnene med oss! Følg oss gjerne på Instagram også: houseofyarn_norway
Vi ♥ at du tagger ditt strikkeprosjekt med #OransjeSkjerfGarn