DU STORE ALPAKKA | MIRASOLSKOLEN

Hvert nøste bidrar


Engasjement, idealisme og alpakkagarn

Grunnsteinen ble lagt i 2006, og dermed var ideen om en skole for fattige gjeterbarn i Perus høyfjell blitt virkelighet.

Skolegang er en luksus som er få barn i de ugjestmilde Andesfjellene forunt. Været er lunefullt, veien er ofte lang, og det er umulig å komme til og fra skolen hver dag. Derfor er Mirasol-skolen en internatskole der barna får gratis skolemateriell, næringsrik mat, klær og omsorg fra dyktige og engasjerte lærere. Der lærer barna å lese, skrive og regne, de lærer om sin egen kultur og sitt folks stolte historie. Håpet om og muligheten for en bedre framtid blir grunnlagt.

For oss her hjemme er alpakkagarnet ren luksus. Noen mener altfor luksuriøst og altfor dyrt. Det synes ikke vi. Vi synes det er fantastisk å kunne hente alpakkagarn hjem fra den andre siden av kloden. For så å kunne gi tilbake til de fattige lokalsamfunnene. For hver gang du kjøper et peruansk alpakkagarn fra House of Yarn, går en del av summen tilbake til de som sørger for at vi kan strikke av dette utrolig vakre garnet med så fantastiske egenskaper.

For hvert kilo garn vi selger, går én dollar til driften av Mirasol-skolen som nå støttes av garnentusiaster og strikkere over hele verden. Skolen betyr at barna faktisk har en fremtid, og de er ikke bundet til den samme fattigdommen i analfabetisme som generasjonene før dem. I 2018 ble bidraget til skolen nesten 890.000 kroner, og ut september 2019 har vi bidratt med 477.805 kroner!

GET SOCIAL!
Følg Du Store Alpakka på Facebook, og del bilder av det du har på strikkepinnene med oss! Følg oss gjerne på Instagram også: houseofyarn_norway
Vi ♥ at du tagger ditt strikkeprosjekt med #DuStoreAlpakka

Helt fra House of Yarn kjøpte Du Store Alpakka i 2012, har vi videreført og utviklet det ideelle arbeidet og bistanden til skolen øker fra år til år. I dag finansieres Mirasol-skolen ved at 1 dollar av hvert solgt kilo alpakkagarn fra House of Yarn går til driften, og nå bidrar alle våre alpakkagarn som er produsert i Peru. Det betyr at hver gang du kjøper alpakkagarn fra Du Store Alpakka, Dale Garn og Camilla Pihl Garn, er du med på å drifte og utvikle skolen.

Hvert nøste du kjøper bidrar til å hjelpe barna ut av fattigdom og analfabetisme, og med det bidrar du til å gi dem en bedre fremtid. Det er på en måte rettferdighet i det. Alpakkagjeterne og familiene deres sørger for at vi kan strikke i disse fantastiske garnkvalitetene. Da er det bare rett og riktig at verdiene kommer lokalsamfunnene som skaper dem til gode.

Mirasol-skolen er organisert som en ideell organisasjon, der House of Yarn sitter i styret. En av Perus største alpakkaspinnere og vår leverandør, Michell & Cía S.A., er en betrodd samarbeidspart. Flere bidragsytere har kommet til etter hvert, og garnleverandører verden over, i tillegg til private donasjoner fra besøkende og skolens venner, bidrar til driften. Skolen har også en fadderordning. I dag er skolen en veldrevet organisasjon, og dermed får stadig flere barn muligheten til skolegang.