Du Store Alpakka | Garn

Dreamline

Mer drømmestrikk med enda mer– Drømmegarn


Du har nok sett dem, de små, søte nøstene i mange, vakre fargenyanser. Vi snakker om AIR, SKY og SOUL – tre supertynne og megadrøye garntyper i fantastisk myke, fnugglette og luksuriøse kvaliteter i DREAMLINE-serien. Her finner du en ny favoritt eller fler!

Dreamline-serien er laget for alle oss som elsker garn. Hele hemmeligheten er at de delikate og tynne garntypene kan kombineres til et utall forskjellige tykkelser, strukturer og nyanser. Her strikker vi med enkelt, dobbelt, tredobbelt og mangedobbelt garn – eller kombiner med andre garntyper og får unike og personlige plagg i favorittfargene.

Drømmesuksess med

  • De beste og mykeste luksuskvalitetene i børstet suri alpakka, babyalpakka og silke i lekker fiberblend.
  • Utrolig drøyt garn som gir lav garnpris per plagg.
  • Samstemte farger som er lett å kombinere

Dette er Dreamline

  • AIR – 78% suri alpakka og 22% nylon – er superlett og luftig, med nok volum til å strikkes på tykke pinner. Garnet er børstet og du får verdens mykeste og deiligste plagg som som er lette og luftige 25 gram er cirka 235 meter.
  • SKY – 70% babyalpakka og 30% silke – har vakker silkeglans og mykhet. Garnet er tynt og delikat, og bør strikkes på tynne pinner når det strikkes alene. Kombineres det med andre Dreamline -garn gir det nydelig glans i plagget, og kan strikkes på mye tykkere pinner. 25 gram er cirka 116 meter.
  • SOUL – 68% babyalpakka og 32% nylon – er et chainette-garn konstruert som en strikket tube med en hul kjerne. Det gir et voluminøst garn som strikkes på tykke pinner. Plaggene blir utrolig lette og luftige, og får en spennende struktur. 25 gram er cirka 177 meter.

Kom i gang med Dreamline

Nå er det enkelt å komme i gang. Bruk tabellen som viser pinnetykkelse og strikkefasthet for de forskjellige garnkombi­nasjonene. Velg garn både vannrett og loddrett, og finn forslag til ulike strikkefastheter. Husk at AIR er børstet og fluffy, og veier nesten ingenting. SKY har vakker silkeglans. SOUL er et lett, luftig og voluminøst chainette-garn.

Strikkefasthet med 2 tråder i glattstrikk

Strikkefasthet med 3 tråder i glattstrikk

Artikelen fortsetter under..

Garnmagi– Se hva som skjer


Det er alltid like spennende å strikke prøver, teste garn- og fargemiks, teknikker og strikkefasthet.

Og selv etter temmelig mange ti-år med pinner og garn, får vi stadig nye overraskelser og aha-opplevelser. Det er helt umulig å forutsi resultatene, og man bare MÅ teste. Noen av oss synes det er så gøy at det blir med det. Resultatet er uendelig høye stabler med stadig nye prøvelapper, sirlig merket til frem­tidige prosjekter.

Vi har testet to av de 22 farge-trioene i Dramline-konseptet; en i blågrønne nyanser og en i gammelrosa toner. Her ser du garnmagien som oppstår når vi strikker dobbelt og tredobbelt garn.

Blågrønn Trio

AIR Azurgrønn DL116 | SKY Petrol DL302 | SOUL Grønn/blå melert DL214

3 TRÅDER:

AIR Azurgrønn DL116
SKY Petrol DL302
SOUL Grønn/blå melert DL214

17 masker = 10 cm på pinne 6.

2 TRÅDER:

SKY Petrol DL302
SOUL Grønn/blå melert DL214

21 masker = 10 cm på pinne 4.5.

2 TRÅDER:

AIR Azurgrønn DL116
SOUL Grønn/blå melert DL214

20 masker = 10 cm på pinne 4.5.

2 TRÅDER:

AIR Azurgrønn DL116
SKY Petrol DL302

20 masker = 10 cm på pinne 4.

Gammelrosa Trio

AIR Lys gammelrosa DL105 | SKY Gammelrosa DL305 | SOUL Rosa melert DL205

3 TRÅDER:

AIR Lys gammelrosa DL105
SKY Gammelrosa DL305
SOUL Rosa melert DL205

17 masker = 10 cm på pinne 6.

2 TRÅDER:

SKY Gammelrosa DL305
SOUL Rosa melert DL205

21 masker = 10 cm på pinne 4.5.

2 TRÅDER:

AIR Lys gammelrosa DL105
SOUL Rosa melert DL205

20 masker = 10 cm på pinne 4.5.

2 TRÅDER:

AIR Lys gammelrosa DL105
SKY Gammelrosa DL305

20 masker = 10 cm på pinne 4.

DSA Dreamlinemix & match


Du finner alltid farger i AIR, SKY og SOUL som matcher, og hele fargespekteret er basert på at alt passer sammen. Dermed er det enkelt å kombinere alle tre og få sine personlige fargefavoritter, meleringer og strukturer.

Bland garntypene etter eget hjerte eller strikk med flere tråder i samme kvalitet, og tryll frem flotte plagg med din egen vri.

Resultatet blir helt forskjellig etter hvilket garn, garnmiks eller strikkefasthet du velger, så prøv deg frem. Eller bli inspirert av våre mange Dreamline-oppskrifter på dustorealpakka.no.

I tabellen finner du et trekløver som viser hvordan du enkelt kan matche ditt drømmegarn. Denne oversikten viser mulighetene i delikate ton-i-ton-nyanser. Hvert bilde viser farger som matcher i AIR, SKY og SOUL. Du kan trygt mikse og matche alle kvalitetene og fargene i Dreamline-serien på kryss og tvers. Strikk garnet dobbelt, tre- eller flerdobbelt og finn enda flere spennende
meleringer.

Klikk på bildene for å se dem i større format.

Tips! Strikke med en, to eller flere tråder? Prøv deg fram med flere farger. Våg å skape din egen fargekombinasjon ved å kombinere nyanser du ikke trodde ville passe sammen. Fargekartene er satt sammen slik at du kan kombinere alle kvalitetene. Alt passer sammen. Kombiner flere garntyper eller strikk med flere tråder i samme garnkvalitet.

Les mer om DSA sine garn her!

Hvilken fargekombinasjon er din favoritt? Del med dine venner her..

Margaretha Finseth
Design & Brand Manager
HOUSE OF YARN