DG 394 | DAME & HERRE

DALE TREND & URBAN RETRO

Hjerter for nye tradisjoner


GET SOCIAL!Følg Dale Garn på Facebook, og del bilder av det du har på strikkepinnene med oss!Følg oss gjerne på Instagram også: houseofyarn_norwayVi LIKER at du tagger ditt Dale-prosjekt med #DaleGarn

Vi snakker Dale anno 1897! I dag pleier og kultiverer vi koftearven.
Det vi kaller DALE GULL. Vi redesigner, oppdaterer og sørger for tidsriktige fasonger, utvikler nye farger – og ikke minst; introduserer nye og enda mer spennende garntyper. Med andre ord – alt som må til for at hver ny generasjon skal ta den stolte koftearven til sine hjerter.

Se alle oppskrifter herBestill strikkepakker her

Men. Ved siden av å ivareta historien, har vi også et ansvar for fornyelse. Det var målet da vi gikk i gang med URBAN RETRO-kolleksjonen. Det har vært skikkelig GØY å ta fram helt nye, men samtidig gjenkjennelige uttrykk i mønstrene og ornamentikken. Det har blitt en fusjon av noe gammelt, noe nytt, noe lånt og noe blått – pluss noe rødt, hvitt, grått, grønt – og mye mer. Retro er noe mer enn gamle kofter og tradisjonelle strikkemønstre. Det er også en urban trend som funker for de fine unge, hippe folka. Til kule jeans og tøffe Dr. Martens.

Nordmenn – det vil si, 98 prosent av dem er kvinner (!) – og stadig flere unge folk – er igjen et strikkende folk! Mange tar opp gamle ferdigheter, og nye strikkere kommer til. DIY – gjør-det-selv – og strikking er kult, trendy og litt hipster-ish. Strikking er kultur og tradisjon med mening. Akkurat det elsker vi! 2 Og ønsker deg en skikkelig travel og kreativ høst med nye, flotte retro-prosjekter på pinnene!