DG 411 | Baby 0-12 mnd

BABY-SKATTER FRA GULL-ARKIVET

Hentesett & Dåpskjole


Strikk babyens første hentesett

Ventetid. Den fine og forventningsfulle tiden der du forbereder deg på å ta imot en ny og bitteliten småtting. Den fine tiden når strikkeskuffen skal fylles. For vi vet; ingenting er som småstrikk, og man blir helt varm om hjerterota mens de bittesmå plaggene vokser fram. Mange mammastrikkere har oppdaget strikkegleden nettopp med babystrikk. Det føles trygt for en nybegynner å starte med en superenkel romper eller et lunt babyteppe i rillestrikk, og når første forsøk er i havn, er veien kort til babystrikkedilla.

Strikkefolket får aldri nok oppskrifter på HENTESETT. Ekstra gøy er det at de eldste, nostalgiske oppskriftene holder stand. Det vil si. De man fortsatt får tak på. Men i Dales GULL-arkiv gjemmer nye, gamle favoritter seg. Det er baby-oppskriftene fra 50–60–70-tallet. De aller fineste vil vi dele med babystrikk-entusiaster, og dermed satte vi i gang detektivarbeidet i de eldste Dale-arkivene.

Arkivet med gamle babydesign er enormt. Den ene skatten etter den andre dukker frem fra glemselen, og her er det ikke lett å velge. Vi endte med et lite knippe mønster som ble redesignet, noen nye plagg og tilbehør har kommet til, mens det originale uttrykket er beholdt.

Her er alt som skal til for å glede nye generasjoner småtroll, mamma-strikkere, tanter, bestemødre – og kanskje en pappa, onkel og bestefar eller to. Trenger du tips til ventestrikk? Eller er du invitert til baby shower eller forbereder barselsbesøk? Da er et mykt, hjemmestrikket babyteppe eller en liten romper en av de aller beste gavene til den nyfødte. Vær-så-god – her er alt du trenger!

Måtte du få mange gode stunder med pinner og garn – og så er vi spent på hva som kommer på dine pinner! Kanskje du deler!? ❤

Foto: Wenche Hoel-Knai @PHOTOWENCHE

Bestill strikkepakker her!

Nå gleder vi oss til å høre fra deg! Kanskje vil du dele bilder av det du har på pinnene på Facebook-veggen vår? Eller på Instagram? Det LIKER vi.

Husk å tagge bildene dine! #houseofyarn_norway #dalegarn


Kjenner du noen som trenger inspirasjon?
Tips en venn med knappene under..